marilyn-monroe-look-a-like-debra-monroe-9
debra-monroe-handtekening
marilyn-monroe-look-a-like-debra-monroe-9

Boop Boop a Doop!

 “I learned to walk when I was 10 months old, and I've been walking this way ever since.”  - Marilyn Monroe -

De eerste jaren van Marilyn Monroe.

Biography of Marilyn Monroe. Written by: Fraser Penney and Debra Monroe.

Marilyn Monroe docu's

Dit zijn de favoriete documentaires van Debra Monroe over Marilyn Monroe. Bekijk ze hier en geniet ervan.

Deze prachtige documentaire van Marilyn Monroe is volledig te zien via Youtube tegen een bedrag vanaf €2,99

 

Vijftig jaar na haar tragische overlijden spreekt Marilyn Monroe nog steeds tot onze verbeelding. Norma Jean Baker creëerde Marilyn Monroe als haar publieke persona, terwijl slechts enkele intieme vertrouwelingen haar echt kenden. Deze unieke creatie zindert niet alleen door in ons collectieve geheugen. Als icoon en sekssymbool inspireert ze nog steeds nieuwe generaties. Maar wie was de vrouw achter de legende? Op basis van nooit eerder geziene persoonlijke documenten, dagboeken en brieven biedt Love, Marilyn je een verbluffend intense blik op het zorgvuldig afgeschermde privéleven van één van de meeste glamoureuze iconen uit de afgelopen 50 jaar.

Een geweldige documentaire. Marilyn on Marilyn uit 2001. Verteld door zichzelf uit de opgenomen interviews die ze gaf aan Life Magazine en de Franse Marie Claire, minder dan een maand voordat ze stierf, vergezeld van zeldzame en voorheen onzichtbare beelden.

Hier is de "echte" Marilyn, afgeleid van enkel van haar grootste momenten op film - Gentlemen Prefer Blondes, How To Marry A Millionaire, The Seven Year Itch, Some Like It Hot, Bus Stop, The Misfits - en meer. Hier zijn ook de vroegste films, de homemovies, archiefmateriaal en de herinneringen van degenen die haar het best kenden, zoals Robert Mitchum, Shelley Winters, Sheree North, Susan Strasberg, Don Murray, Celeste Holm en Josh Logan

Documentaire over het maken van de onvoltooide film: Something's Got To Give. Met zeldzame opnames van Marilyn op de set Something's Got To Give

Interview door Marilyn Monroe over de Golden Dreams fotoshoot.

Marilyn: The Last Sessions, een onthullende documentaire over de Hollywood-icoon, schildert een zeldzaam portret van Marilyn. Gebaseerd op tapes gemaakt tijdens psychoanalyse sessies in de maanden voorafgaand aan haar vroegtijdige dood.

Marilyn's laatste interview op juli 1962 voor het tijdschrift Life.

“One of the best things that ever happened to me is that I’m a woman.

 

That is the way all females should feel”

- Marilyn Monroe

Veel overeenkomsten met Marilyn Monroe

marilyn-monroe-look-a-like-debra-monroe-7

Als 16 jarige tiener werd ik er door een oom op geattendeerd dat ik verdacht veel op Marilyn Monroe lijk.

Mijn oom liet foto's zien van de jonge aka Norma Jeane Baker; Marilyn Monroe Wat meteen opviel was dat ik en Norma Jeane ook dezelfde achternaam hebben: Bakker/Baker.

En laat het nou ook zo zijn dat een oom van mijn opa naar USA is geëmigreerd in 1920.... We zullen het nooit weten, maar het is een leuke gedachte.

A Look-a-Like is born!

Geïntrigeerd en nieuwsgierig begon ik me meer en meer in te lezen over het leven van Marilyn. Zo kwam ik er al snel achter dat onze jeugd erg veel overeenkomsten hebben en voel me daardoor erg verbonden met Marilyn Monroe. “Als Marilyn in deze tijd had geleefd, hadden wij dikke vriendinnen kunnen zijn.”

Dompel je onder in de wereld van marilyn